Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

operatiuni triunghiulare decont tva declaratie 390

Cum determin daca o achizitie intracomunitara este operatiune triunghiulara in care societatea din Romania este beneficiar final, care sunt documentele justificative cu care demonstram la un control acest lucru, monografia contabila, cum se completeaza declaratia300 si declaratia 390.
Multumesc.

1 raspuns


la 31 Oct. 2014
Operatiunile triunghiulare sun definite in Legea 571/2003 privind Codul fiscal, acestea nefiind considerate operatiuni impozabile in Romania in cazul achizitiei intracomunitare de bunuri pentru care locul este in Romania in conformitate cu prevederile art. 132^1 alin. (1), atunci cand sunt indeplinite urmatoarele conditii: - achizitia de bunuri este efectuata de catre o persoana impozabila, denumita cumparator revanzator, care nu este stabilita in Romania, dar este inregistrata in scopuri de TVA in alt stat membru - achizitia de bunuri este efectuata in scopul unei livrari ulterioare a bunurilor respective, in Romania, de catre cumparatorul revanzator - bunurile achizitionate de catre cumparatorul revanzator sunt expediate sau transportate direct in Romania, dintr-un alt stat membru decat cel in care cumparatorul revanzator este inregistrat in scopuri de TVA, catre persoana careia urmeaza sa ii efectueze livrarea ulterioara, denumita beneficiarul livrarii ulterioare - beneficiarul livrarii ulterioare este o alta persoana impozabila sau o persoana juridica neimpozabila, inregistrata in scopuri de TVA in Romania - beneficiarul livrarii ulterioare a fost desemnat in conformitate cu art. 150 alin. (4) ca persoana obligata la plata taxei pentru livrarea efectuata de cumparatorul revanzator Pentru aplicarea prevederilor privind operatiunile triunghiulare, conform art. 126 alin. (8) lit. b) din Codul fiscal, relatia de transport al bunurilor din primul stat membru in Romania trebuie sa existe intre furnizor si cumparatorul revanzator, oricare dintre acestia putand fi responsabil pentru transportul bunurilor, in conformitate cu conditiile Incoterms sau in conformitate cu prevederile contractuale. Daca transportul este realizat de beneficiarul livrarii, nu sunt aplicabile masurile de simplificare pentru operatiuni triunghiulare. Documentele justificative pentru operatiunile triunghiulare sunt: - factura de la societatea furnizoare - factura de revanzare - documentul de transport care atesta ca bunurile au fost transportate intracomunitar - orice alte documente precum contractul, comanda de vanzare-cumparare, documentele de asigurare Completarea declaratiilor 300 se face la pozitiile aferente achizitiilor si livrarilor intracomunitare, iar in formularul 390 se aplica lit. T in caseta tipului operatiunii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x