Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

modificare vector fiscal prin D010

Buna ziua,
va rog frumos sa-mi precizati daca ,avand in vedere scaderea Cifrei de afaceri sub 100000 EUR in anul precedent (2016), sunt OBLIGATA sa schimb perioada fiscala la TVA din lunara in trimestriala ? sau este optional si pot ramane cu declarare lunara?
Multumesc anticipat.

Cu stima,

2 raspunsuri


la 12 Ian. 2017
Declararea tva trimestriala poate avea loc la inscriere, dupa ce se face trecerea la declarare lunara nu se mai poate reveni la trimestriala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Ian. 2017
Când se modifică perioada fiscală? AIC de bunuri → se trece la LUNĂ de la TRIMESTRU în timpul anului → se depune D092 în 5 zile lucrătoare din luna următoare efectuării AIC de bunuri Pentru restul cazurilor perioada fiscală se modifică cu 1 ianuarie N+1: pentru cei care sunt la LUNĂ şi trebuie să treacă la TRIMESTRU (îndeplinesc condiţiile) → depun D010 până la 31 ianuarie N+1. În D010 trec CA 100.000 Euro şi bifează schimbarea perioadei fiscale la TVA; pentru cei care sunt la TRIMESTRU şi rămân la TRIMESTRU → depun D094 până în 25 ianuarie N+1, în care specifică CA 100.000 Euro şi că nu au efectuat AIC de bunuri.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x