Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intreprinderile individuale-angajati si declaratii.

Titularul unei intreprinderi individuale poate incheia contract de munca la intreprinderea la care este titular? In cazul in care da, ce declaratii trebuie sa depuna - atat declaratia 600 cat si 112? Dar declaratia 010 este necesara pentru mentiunea platii contributiilor la asigurarile sociale?
Adaugata in   Declaratii si Formulare

3 raspunsuri


la 26 Ian. 2016
Intreprinderea individuala are anumite particularitati privind angajarea. Titularul nu se poate angaja la intreprinderea sa, acesta fiind obligat sa depuna formularul 600 pentru cas si are statut de asigurat in regim independent cu suma declarata ca venit. Formularul 112 se depune pentru angajati iar dormularul 010 este pentru declararea mentiunilor privind modificarile aduse firmelor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Ian. 2016
Dar daca I.I. a fost infiintata in iulie 2015, si a inregistrat doar 500 lei venit impozabil pe anul 2005, mai depune declaratia 600? Acesta estimand ca in 2016 va realiza 1.000 lei venit net lunar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Ian. 2016
Intreprinderile individuale si alte forme juridice care au regim fiscal similar care au realizat un venit de cel puţin 35% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2016 trebuie sa depuna formularul 600, adica o valoare de 938 lei pe luna.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x