Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intreprinderile individuale

Intreprinderile individuale trebuie sa depuna declaratie privind impozitul pe profit? Intreprinderea individuala este platitoare de TVA, am depus 300, 394 trimestrial si acum 094. Mai trebuie sa depun ceva? Multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

3 raspunsuri


la 25 Ian. 2013
Intreprinderile individuale nu depun declaratia privind impozitul pe profit ci formularul 200 pana in 25 mai 2013, in care vor trece veniturile realizare in Romania in anul 2012. Referitor la intrebarea, daca mai depuneti si alte declaratii ,raspunsul meu este,in cazul in care nu aveti angajati, ca mai trebuie depusa D392 pana in 25 februarie 2013 Numai bine
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Ian. 2013
Nu are nicio legatura declaratia 392 cu faptul ca am salariati sau nu. Formularule 392 A si 392 B sunt declaratii informative care se depun anual, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui de raportare. Astfel, formularul 392A privind livrarile si prestarile de servicii efectuate in anul 2012 trebuie depus pana la 25 februarie 2013, de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal, care au realizat efectiv la finele anului calendaristic o cifra de afaceri inferioara sumei de 220.000 lei. Declaratia se completeaza atat pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA, cat si pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele neinregistrate in scopuri de TVA, precum si TVA aferenta. In ceea ce priveste declaratia 392B privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitii efectuate in anul 2012, aceasta se depune tot pana la 25 februarie 2013 de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal, care au realizat, la finele anului calendaristic, o cifra de afaceri (exclusiv veniturile din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane) inferioara sumei de 220.000 lei. Exact ca in cazul formularului 392 A, si 392 B se completeaza atat pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA, cat si pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele neinregistrate in scopuri de TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Ian. 2013
Aveti dreptate, nu are nici o legatura lipsa angajatilor cu D 392 Cunost acest aspect , exprimarea a fost gresita Multumesc! Numai bine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x