Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intrebare PFA si TVA intracomunitar

Buna ziua,

Sunt PFA si prestez servicii IT. In aceasta luna am prestat servicii unui client din UE. Clientul este persoana fizica (deci neplatitore de TVA). Eu sunt PFA si neplatitor de TVA.

Am patru intrebari. Va rog sa raspundeti la fiecare separat daca se poate.

1) Daca am inteles bine, in cazul in care si eu sunt neplatitor de TVA si clientul este din UE (dar nu din Romania) si este tot neplatitor de TVA, atunci nu am nevoie de cod de TVA in scop special si nici de depunerea declaratiei 390. Pot factura fara cod de TVA pana cand depasesc plafonul de 220.00 RON. Va rog sa-mi confirmati acest lucru.


2) Insa in cazul in care prestez servicii catre firme din UE care sunt platitoare de TVA, atunci si eu trebuie sa cer un cod TVA special (sau cum se spune la acesta?). Insa nici in acest caz eu nu trebuie sa platesc TVA, doar facturez cu taxare inversa folosind codul de TVA. In acest caz eu depun in fiecare luna declaratia 390.


3) Cum cer acest cod special de TVA? Daca acest lucru se face prin depunerea declaratiei 091, atunci imi puteti spune la punctul "D" ce trebuie bifat? Punctul 2?


4) In afara de declaratia 390 mai trebuie sa depun ceva la inceputul/sfarsitul anului?

2 raspunsuri


la 16 Ian. 2018
Ca pfa puteti factura catre persoane fizice fara sa aplicati tva pana la valoarea de 10000 euro anual. Daca aveti clienti inregistrati ca platitori de tva pentru operatiuni intracomunitare, puteti obtine si dumneavoastra un cod de tva (utilizat doar pentru operatiuni intracomunitare), declararea operatiunilor fiind cu formularul 390 si 301 daca este cazul. Cererea de inregistrare are codul 091, la D puteti bifa 1,2 .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Ian. 2018
Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x