Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intrebare declaratie unica

Am mai multe surse de venit.

1) Sunt PFA (cu norma de venit), si am completat/depus declaratia unica in Mai.

2) Am o firma. Astazi am scos dividende. Am platit impozitul. Mi s-a zis ca trebuie sa declar suma in declaratie unica pt ca am scos mai mult de 22800 Ron. Si ca trebuie sa platesc CASS pe aceasta suma.

imi puteti spune cum trebuie completat declaratia unica avand in vedere ca am completat-o deja in Mai.

Adaug sumele noi la sumele vechi (adica ce am primit ca dividende + norma de venit) sau doar depun o alta declaratie cu sumele noi?
Ce trebuie sa bifez?

3) Am inceput sa investesc pe bursa din SUA. Am primit si de acolo dividende insa aceste nu sunt sume mari ($15-$40). Impozitul de dividende este retinut la sursa. Eu trebuie sa declar aceste sume in Romania daca sunt sub plafonul de 22800 ron?


Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 02 Nov. 2018
La termen, in mai ati depus declaratia unica cu veniturile realizate in 2017 si cele pe care le estimati in 2018. In caz ca aveti venituri suplimentare realizate in 2018, pe diferite categorii, veti depune alta declaratie rectificativa cu bifa pentru capitolul 2, respectiv pentru veniturile estimate pentru 2018 si incadrarea in categoria platitorilor de asigurari sociale prin depasirea plafonului de 22800.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x