Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inscriere in roi cabinet de avocat

UN CABINET INDIVIDUAL DE AVOCAT NEPLATITOR DE TVA PRESTEAZA SERVICII DE CONSULTANTA JURIDICA PENTRU O PERSOANA FIZICA DIN OLANDA. AS DORI CONFIRMARE LA INTREBAREA:
1.SERVICII PRESTATE CATRE PERSOANE NEIMPOZABILE DIN COMUNITATE, LOCUL PRESTARII SERVICIILOR UNDE ESTE STABILIT PRESTATORUL ADICA IN ROMANIA, SE FACTUREAZA NORMAL CA PENTRU UN CLIENT DIN ROMANIA, NU TREBUIE SA SE INREGISTREZE CA PLATITOR DE TVA PENTRU ACESTE SERVICII SI NICI IN ROI. E CORECT SAU NU?
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 23 Oct. 2012
Conform prevederilor art. 153^1 alin. (1) lit. a) din codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania, neinregistrate si care nu au obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu sunt deja inregistrate conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA conform acestui articol, inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x