Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inregistrare gresita valoare chitanta furnizor

Buna ziua

In luna decembrie 2014 am inregistrat gresit valoarea unei chitante de la un furnizor.In loc de 4000 am inregistrat 4 lei.Ce pot sa fac mai ales ca societatea este inregistrata ca platitoare de tva si s-a depus si bilantul pe 2014.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

4 raspunsuri


la 05 Oct. 2015
Modul de corectare a erorilor contabile trebuie stabilit in politicile contabile ale firmei conform bazei legale. Corectarea erorilor contabile aferente exercitiului curent se corecteaza pe contul de profit si pierdere, prin stornarea operatiunilor eronate si inregistrarea corecta. Pentru erorile aferente exercitiului precedent se corecteaza pe contul rezultatului reportat sau a contului de profit si pierdere, in functie de semnificatia erorii contabile, daca aceasta este semnificativa sau nu, afectand situatiile financiare depuse, in mod semnificativ. Daca pentru valorile raportate, soldul respectiv nu este afectat procentual semnificativ, corectura se poate face pe contul de profit si pierdere, in conformitate cu procedurile contabile adoptate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Oct. 2015
Si daca a-ti operat o chitanta eronat infuenteaza TVA-ul? Nimic mai eronat
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Oct. 2015
In speta nu este cazul afectarii impozitului sau a tva ci a soldului de casa si a lichiditatilor raportate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Oct. 2015
Daca firma d voastra sau a furnizorului este cu tva la incasare atunci se influenteaza si tva ul dedus. In situatia d voastra ati dedus oricum mai putin decat trebuia si nu ati prejudiciat statul roman, deci puteti storna sau puteti veni in completarea sumei. Oricum bilantul nu se poate corecta. Faceti proces verbal in care explicati ce s-a intamplat, atasati chitantei pv si cu Dumnezeu inainte. Daca veti avea control din finante, oricum se va lega de altceva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x