Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

II cu 2 puncte de lucru - registre obligatorii

Buna ziua, multumesc doamnelor care mi-au raspuns!
Revin cu intrebarea de aseara "As dori sa va intreb ce registre trebuie sa intocmeasca obligatoriu o intreprindere individuala care are 2 puncte de lucru, cu obiecte de activitate diferite. Mentionez ca are 2 case de marcat; chiar daca e vorba de o contabilitate simplificata, nu ar trebui sa aiba 2 registre de incasari si plati, 2 registre unice de control pentru fiecare punct de lucru, registre inventar...sau e de ajuns sa tina doar gestiunile separat pe 2 rapoarte de gestiune?"

Precizez ca nu sunt salariati pe nici un punct de lucru, ci doar reprezentantul intreprinderii individuale; deci nu trebuie sa se mai inregistreze pentru acest punct de lucru, doar ca de la Finante mi-au spus ca nu trebuie completate registre separate, ci ca se trece totul in registrul de incasari si plati se trec documentele in ordine cronologica, dar nu exista un sold de casa cum este evidentiat in registrul de casa la societatile comerciale.
Deci, corect este sa am registre separate pentru fiecare punct de lucru al intreprinderii individuale (pentru punctul de lucru nu am alt cod de identificare fiscala, ci numai alt sediu)?
Va multumesc.

2 raspunsuri


la 18 Iul. 2013
In cazul in care intreprinderea individuala are deschise doua puncte de lucru, registrele obligatorii sunt: - registrul unic de control- cate unul pentru fiecare punct de lucru. - registrul de casa- cate unul pentru fiecare punct de lucru. - se va intocmi un singur registru de incasari si plati, in care se vor trece incasarile/ platile efectuate la cele doua puncte de lucru si se va tine un singur registru inventar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Iul. 2013
(2) Celelalte categorii de contribuabili pot ţine registrul unic de control, în funcţie de opţiunea acestora. ATENTIE PFA urile nu sunt persoane juridice, ele optional daca le achizitioneaza ! vezi legea , http://lege5.ro/Gratuit/gq3danbr/legea-nr-252-2003-privind-registrul-unic-de-control?pId=32312521#p-32312521 ec.mst.jurist Chilila Minodora Olga
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x