Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

grad de indatorare

Buna ziua,
Referitor la:
Art. 23
Cheltuieli cu dobânzile şi diferenţe de curs valutar
(1) Cheltuielile cu dobânzile sunt integral deductibile în cazul în care gradul de îndatorare a capitalului este mai mic sau egal cu trei. Gradul de îndatorare a capitalului se determină ca raport între capitalul împrumutat cu termen de rambursare peste un an şi capitalul propriu, ca medie a valorilor existente la începutul anului şi sfârşitul perioadei pentru care se determină impozitul pe profit. Prin capital împrumutat se înţelege totalul creditelor şi împrumuturilor cu termen de rambursare peste un an, potrivit clauzelor contractuale.

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire: in calculul gradului de indatorare se include total imprumut (de la societatea afiliata) cu termen de scadenta mai mare de 1 an, adica din totalul imprumutului se scade valoarea cu termen de scadenta de pana la 1 an de la data calculului?
Mai precis daca calculul gradului de indatorare se face la data de 31.12.2013 se calculeaza valoarea ratelor scadente incepand cu 31.12.2014, conform contractelor incheiate adica valoarea ratelor a caror scadenta incepe de la aceata data (scadenta mai mare de 1 an)?

1 raspuns


la 03 Feb. 2014
Gradul de indatorare a capitalului se determins ca raport intre capitalul imprumutat cu termen de rambursare peste un an si capitalul propriu, ca medie a valorilor existente la inceputul anului si sfarsitul perioadei pentru care se determina impozitul pe profit. Prin capital imprumutat se intelege totalul creditelor si Imprumuturilor cu termen de rambursare peste un an, potrivit clauzelor contractuale. Dobanzile si pierderile din diferente de curs valutar, in legatura cu imprumuturile obtinute direct sau indirect de la: banci internationale de dezvoltare si organizatii similare, mentionate in norme, si cele care sunt garantate de stat, cele aferente imprumuturilor obtinute de la institutiile de credit romane sau straine, institutiile financiare nebancare, de la persoanele juridice care acorda credite potrivit legii, precum si cele obtinute in baza obligatiunilor admise la tranzactionare pe o piatÄa reglementata nu intra sub incidenta prevederilor prezentului articol.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x