Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

eroare depunere declaratie impozit pe profit

Buna ziua,

Dintr-o eroare am depus la martie o declaratie initiala cu impozit pe profit , in loc de impozit pe venitul microintreprinderilor. Zilele acestea am primit o notificare de la ANAF, prin care sunt atentionata de acest lucru.
Ce pot face acum, astfel incat sa nu-mi creeze repercursiuni? Pot depune o rectificativa?

1 raspuns


la 25 Iul. 2014
Conform prevederilor Codului de Procedura Fiscala, in interiorul termenului de prescriptie a dreptului de a stabili obligatii fiscale, contribuabilii pot proceda la corectarea declaratiilor fiscale. Declaratiile fiscale pot fi corectate ori de cate ori contribuabilul constata erori in declaratia initiala prin depunerea la organul fiscal competent a unei declaratii rectificative. Formularul 710 -Declaratie rectificativa se utilizeaza pentru corectarea impozitelor, taxelor si contributiilor stabilite de catre platitori prin autoimpunere sau cu regim de retinere la sursa, declarate prin formularul 100 -Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat. In concluzie, va trebui sa depuneti o rectificativa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x