Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

durata amortizare aparat aer conditionat

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in calarificarea urmatoarei situatii: o p.f.a. s-a achizitionat in anul 2012 un aparat de aer conditionat. Cheltuiala cu amortizarea acestuia a fost inregistrata in registrul de incasari si plati pe coloana plati la cu valoarea integrala (2570 lei) in luna in care a fost cumparata. Administratorul acestei firme intreaba cum era corect sa faca inregistrarea (nu a stiut cum se calculeaza amortizarea, ce metoda de amortizare sa foloseasca si nici durata normala de functionare a aparatului). Avand in vedere ca acest lucru a fost inregistrat in anul 2012, cum poate sa procedeze in vederea indreptarii erorii ? Poate sa faca o declaratie 200 rectificativa acum pentru anul 2012 ? (Mentionez ca declaratia 200 pentru anul 2013 a fost depusa in luna ian. 2013 -desi termenul de depunere era in mai 2014) si cum sa procedeze cu inregistrarea din registru, astfel incat la un eventual control sa nu aiba probleme ?
Va multumesc foarte mult.

1 raspuns


la 30 Ian. 2014
Amortizarea aparatului trebuia scazuta in registrul de incasari si plati lunar. Pentru indreptarea erorii, deoarece in anul 2012 s-au inregistrat o suma mai mare pe cheltuiala, se va proceda la intocmirea formularului 200 rectificaticativ. Aveti in vedere ca pentru impozitul datorat si neachitat la scadenta se vor calcula si accesoriii de intarziere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x