Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

documente obligatorii statie GPL

Buna ziua,
- detin o statie GPL si sistemul de gestiune listeaza in fiecare seara la inchidere doua rapoarte ( sumar vanzari / prin serii pompe), prin care se tine evidenta cantitativa si valorica a stocului de GPL, precum si nivelul vanzarilor din fiecare tura/zi.
Va rog sa-mi spuneti daca aceste rapoarte trebuie atasate la actele contabile impreuna cu raportul z al casei de marcat pentru inregistrarea in contabilitate a vanzarilor.
- de asemenea avand in vedere ca din programul de contabilitate (licentiat) se pot lista registrul jurnal, de cumparari, vanzari, mai este necesara inregistrarea informatiilor contabile si in formularele de acelasi fel tipizate?
Va rog sa-mi specificati pentru ambele intrebari ( daca este posibil) si cadrul legal ce reglementeaza aceste situatii.
Va multumesc!

2 raspunsuri


la 22 Oct. 2014
Programul de gestiune al stocurilor si de inregistrare a vanzarilor va permite ca la sfarsitul fiecarei zile sa aveti stocul valoric si cantitativ , precum si valloarea vanzarilor din ziua respectiva. In cazul in care atasati aceste rapoarte la cel zilnic al casei de marcat, obligatoriu pentru a inregistra valoarea in registrul de casa veti avea o situatie foarte clara privind activitatea societatii si descarcarea de gestiune. Daca formatul jurnalelor emise de programul de contabilitate este similar cu cel impus de cadrul legal, nu mai este necesara rescrierea acestora, fiind suficienta listarea si atasarea in caietul tipizat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Oct. 2014
multumesc foarte mult
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x