Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Document justificativ pentru receptie stocuri, in afara NIR-ului

Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti care este documentul justificativ care demonstreaza efectuarea receptiei cantitative si calitative a bunurilor materiale de natura stocurilor care nu se afla in nici una din situatiile prevazute de reglementarile contabile in care este obligatorie intocmirea notei de receptie si constatare de diferente. Intrebarea se refera la perioada si reglementarile in vigoare pana la 31.12.2014, cand era in vigoare OMFP 3055/2009.

Va multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

2 raspunsuri


la 15 Apr. 2015
Orice produs care intra in gestiunea societatii conform clasificarii in conturile clasei 3 au ca document justificativ nir. In cazul celorlalte categorii se face proces verbal de receptie si punere in functiune.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Apr. 2015
Intocmirea Notei de Receptie nu are nimic a face cu O.MFP 3055/22009, care reglementeaza contabilitatea nu circuitul documentelor contabile. Pentru emiterea si utilizarea documentelor contabile sunt opozabile normele aprobate prin O.MFP 3512/2008 cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv O.MFP 170/2015, in aceste reglementari veti gasi raspunsul corect la intrebarea Dvs. Cautati pe NET si .... Succes(uri)
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x