Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Dividente-contributii sanatate

Asociatii firmei nu vor sa ridice dividendele anul acesta si nu au venituri din alte surse .
Inregistrez 5,5 % cass la dividendele brute si le evidentiez in declaratia 112 iar impozitul pe dividende in declaratia 100 , ambele pe decembrie ??? , urmand sa le achit pana pe 25 ianuarie ???

Daca ii angajez pe asociati din 1 ianuarie 2014 , " scap " de inregistrarea si virarea contributiei de 5,5 % sanatate ??

Va rog sa ma lamuriti ...
Va multumesc
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 16 Dec. 2013
In cazul in care nu au venituri si din alte surse, aveti obligatia retinerii si virarii doar a impozitului pe dividende. Acesta se declara in formularul 100. In cazul in care achitati dividendele in luna decembrie, acesta se va declara si achita pana la 25.01.2014. In ceea ce priveste contributia la asigurarile sociale de sanatate in cota de 5.5 %, obligatia declararii si platii revine asociatilor care nu realizeaza venituri din alte surse. Acestia vor trebui sa plateasca contributia de asigurari de sanatate in cota de 5,5% din dividendele nete incasate, dar nu mai putin de cota de 5,5% aplicata la un salariu annual minim brut pe tara.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x