Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Dispozitie de plata

Buna seara! As vrea sa imi spuneti care este suma maxima pentru care pot emite o dispozitie de plata intr-o singura zi? Pot face mai multe? Exista o regula?
Adaugata in   Declaratii si Formulare

2 raspunsuri


la 28 Mar. 2013
Buna seara, Conform OG 15/1996 completata si modificata: Art.2 lit.c "c) plati catre persoane juridice in limita unui plafon zilnic maxim de 10 000 lei, platile catre o singura persoana juridica fiind admise in limita unui plafon zilnic in suma de 5 000 lei. Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre furnizorii de bunuri si servicii, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 5 000 lei. Se admit plati catre o singura persoana juridica in limita unui plafon zilnic in numerar in suma de 10 000 lei, in cazul platilor catre retelele de magazine de tipul Cash&Carry, care sunt organizate si functioneaza in baza legislatiei in vigoare. Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre astfel de magazine, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 10 000 lei." Adica poti plati o factura mai mare de 5000 lei cu partial numerar (doar odata si maxim 5000 lei), iar diferenta prin banca. Pentru facturile mai mici de 5000 lei nu exista restrictii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Apr. 2013
Aceste documente se intocmesc si pentru persoane fizice; platile catre acestea nu sunt plafonate, dar in cazul platilor in numerar peste 15.000 euro, trebuie respectate prevederile L.656/2002 cu modificarile si completarile ulterioare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x