Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

detasare salariat la alta firma

o societate mi-a cerut detasarea unui salariat pe o perioada de un an si i-am acordat-o. Dar acum eu ca angajator care a dispus detasarea la alta societate datorez ceva la stat, sau trebuie sa fac declaratii pentru ea?

3 raspunsuri


la 20 Nov. 2012
Pe perioada detasarii, ca urmare a mentinerii contractului individual de munca, angajatorul isi mentine: - Obligatia de a achita contributiile sociale la sistemul de securitate sociala din Romania; - Obligatia de a plati drepturile salariale ale lucratorului detasat pe teritoriul altui stat membru, chiar daca plata efectiva o realizeaza angajatorul din statul de ocupare; - Dreptul de a determina natura activitatii efectuate de catre lucratorul salariat detasat pe teritoriul statului membru de ocupare, ceea ce presupune posibilitatea de a decide asupra modului in care se finalizeaza activitatea/activitatile pentru care acesta a fost detasat;
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Nov. 2012
Nu inteleg. trebuie sa completez in continuare declaratia 112 pentru ea? Contributiile sociale nu sunt platite de catre societatea la care a fost detasata? M entionez ca a plecat din Tulcea la Bucuresti la alta firma.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Feb. 2013
Buna seara, Conform art. 47 din Codul Muncii; "(1) Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea. (2) Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat. (3) Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa îsi îndeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat. (4) Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu îsi îndeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detasarea. (5) În cazul în care exista divergenta între cei doi angajatori sau nici unul dintre ei nu îsi îndeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. (1) si (2), salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se îndrepta împotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neîndeplinite." Asta inseamna ca nu trebuie sa ii achitati nici drepturile salariale si nici nu trebuie sa intocmiti declaratia atat timp cat societatea la care se dispune detasarea plateste salariatului drepturile care ii sunt mai favorabile, drept urmare si contributiile pentru acestea. Tot respectivul depune si declaratiile aferente.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x