Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Depunere declaratii - noul Cod fiscal

Buna seara, va rog sa-mi spuneti pentru ca nu imi este clar: o firma care pana acum era platitoare de impozit pe profit ca urmare a noului cod fiscal trece obligatoriu la impozit pe venit 3%. Ce declaratii trebuie sa depuna si pana cand? Declaratia 101? Declaratia 010? Si la trimestru 100?

Multumesc frumos.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 04 Feb. 2013
Buna seara, OH nr. 8/2013 nu este foarte clara din punctul acesta de vedere. Actul normativ obliga entitatile care realizeaza venituri sub 65.000 de euro sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand de la 1 februarie 2013, chiar daca pana acum ele erau platitoare de impozit pe profit. Drept urmare, incepand cu data de 1 februarie, societatile private cu venituri sub plafonul de 6500 euro sau nou-infiintate nu mai pot plati 16% impozit pe profit, ci sunt obligate sa aplice regimul fiscal al microintreprinderilor, care presupune plata unui impozit de 3% pe veniturile realizate. Plafonul de 65.000 de euro se calculeaza din insumarea veniturilor din orice sursa din care se scad: veniturile aferente costurilor stocurilor produse; veniturile aferente costurilor serviciilor in curs de executie; veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale; veniturile din subventii de exploatare; veniturile din provizioane si ajustari pentru depreciere sau pierdere de valoare; veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobanzi si/sau penalitati de intarziere care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil; veniturile realizate din despagubiri, de la societatile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in euro este cel de la inchiderea exercitiului financiar, adica cel din 31 decembrie care a fost de 4,4287 lei/euro.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x