Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Decont de TVA - 300 sau 307?

De la 1.02.2013, devin neplatitor de TVA prin neatingerea cifrei de afaceri. Pana la 25 februarie trebuie sa depun decont 300 sau 307?
Adaugata in   Declaratii si Formulare

2 raspunsuri


la 06 Feb. 2013
Buna seara, Conform Precizarilor privind completarea si depunerea formularului (307) ”Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea TVA publicate in Monitorul Oficial nr. 316/11.05.2012 a fost publicat OPANAF 640/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (307) ”Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea TVA se depune astfel: până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a intervenit obligaţia de declarare a sumelor rezultate din ajustarea TVA, pentru situaţiile de scoatere din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA. Declaratia 300 se depune de catre persoanele impozabile care conduc evidenta contabila, potrivit legii, pentru operatiunile realizate pe baza de contract de asociere in participatiune declara inclusiv datele si informatiile privind taxa pe valoarea adaugata rezultate din astfel de operatiuni.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Feb. 2013
Formularul 307 se utilizeaza pentru ajustarea TVA datorate bugetului de stat, pentru mai multe situatii: A) Se efectueaza un transfer de active de la o persoana impozabila (inregistrata) in scopuri de TVA catre o persoana neimpozabila, in intelesul transferului de activitate ca un transfer universal de drepturi si obligatii, conform art. 128 alin. (7) din Codul fiscal. B) O alta situatie de depunere a declaratiei 307 intervine cand un operator economic solicita si obtine anularea inregistrarii in scopuri de TVA, conform art. 152 alin. (7), insa "omite" sa efectueze ajustarea TVA, cand aceasta se impune, in ultimul decont de TVA depus, sau ajustarea este efectuata incorect. Formularul se depune daca operatorul economic decide ulterior ajustarea TVA sau corectarea sumei initiale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x