Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

declaratii pentru PFA cu venit real neplatitor de tva, termene de depunere

ce declaratii se depun incepand cu 1 ian 2015 , de catre un PFA neplatitor de TVA , cu impozit pe venit real, prestari de servicii in constructii?

2 raspunsuri


la 10 Ian. 2015
Pentru o PFA, la declararea veniturilor pentru care se calculeaza contributiile sociale anticipate se depune la organul fiscal teritorial a unei declaratii privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, formularul 600, introdus prin Ordinul ANAF nr. 847/2012. In baza declaratiei 600 depusa de PFA, organul fiscal emite decizia de impunere in care stabileste contributia sociala anual datorata si termenele de plata. Contributia la pensii se plateste trimestrial, in 4 rate egale, pana la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru. Plata contributiilor la sanatate se efectueaza anticipat, in cursul anului, cu regularizarea sumelor datorate anual. Astfel, in baza declaratiei de venit estimat, prin formularul 220 sau a declaratiei de venit realizat, formularul 200, organul fiscal emite decizia de impunere pentru plati anticipate in care stabileste contributia de asigurari sociale de sanatate datorata anticipat si termenele de plata. Plata se efectueaza trimestrial, in 4 rate egale, pana la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru. Dupa incheierea anului fiscal, in baza declaratiei privind venitul realizat depusa de contribuabili cu formularul 200, organul fiscal stabileste obligatiile anuale de plata regularizand sumele datorate cu titlu de plati anticipate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Ian. 2015
De mentionat ca daca esti si angajat, atunci 600-ele nu mai e obligatoriu. De asemenea, 392B (sau A?) si foarte probabil sa trebuiasca sa depui 394, daca esti inregistrat in scopuri de TVA (e o notiune diferita de platitor de TVA) Nu mi-e clar daca in cazul in care esti inregistrat ion scopuri de TVA, dar nu platitor de TVA, se dpune 392A in locul lui 392B. Poate ne lamureste un consultant. Pina in momentul asta nu miam pus problema asta, iar anul trecut am depus si 394 si 392B si n-a zis nimeni nimic. Dar asta nu inseamna ca e bine.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x