Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratii fiscale firma suspendata

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti ce declaratii trebuie sa depun pana la 25.02.2013 pentru o firma suspendata cu data de 01.03.2012 .
Pana in octombrie 2012 am depus doar declaratia 100, iar de acum incolo ce trebuie depus?
Multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 13 Mar. 2013
Daca nu aveti regim derogatoriu, societatea avea obligatia depunerii pana la 25.02.2013 a urmatoarelor declaratii. 100,300,390, 392,394, 205, si 112 in cazul in care avea salariati. Atentie! Pana la 25.03.2013 depuneti declaratia 010, 101- pentru anul 2012 si 101 aferenta lunii ianuarie 2013 in cazul in care deveniti platitor de impozit pe venituri microintreprinderi. Conform Ordinului 1221/2009, in caz de inactivitate temporara, organul fiscal competent poate aproba, la cererea contribuabilului, alte termene sau conditii de depunere a declaratiilor fiscale pentru impozitele, taxele si contributiile administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Depunerea declaratiilor fiscale conform unui regim de declarare derogatoriu poate fi aprobata pentru perioade mai mari de 12 luni, dar nu mai mult de 3 ani consecutivi. Pentru a beneficia de regimul de declarare derogatoriu, pe perioada supusa acestui regim, contribuabilii trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii: a) sa nu desfasoare niciun fel de activitate; b) sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare, venituri extraordinare si/sau alte elemente similare veniturilor; c) sa nu dispuna de personal angajat si sa nu plateasca venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului d) sa figureze, in evidenta fiscala, cu toate obligatiile declarative si de plata indeplinite; e) sa nu aiba in curs de solutionare un decont cu sume negative de TVA cu optiune de rambursare sau o cerere de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor; f) sa nu faca obiectul unei actiuni de inspectie fiscala, in curs de derulare; g) sa nu fie inscrisi in lista contribuabililor declarati inactivi; h) in cazul contribuabililor, persoane juridice, infiintati in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, inactivitatea temporara sa fie inscrisa in registrul comertului, conform prevederilor art. 237 din legea mentionata. Regimul de declarare derogatoriu se solicita de contribuabili, prin depunerea unei cereri la organul fiscal in a carui evidenta fiscala acestia sunt inregistrati ca platitori de impozite, taxe si contributii. Sunt supuse regimului de declarare derogatoriu urmatoarele declaratii: 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat", 101 "Declaratie privind impozitul pe profit", 112 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul asigurarilor sociale si fondurilor speciale", 103 "Declaratie privind accizele", 300 "Decont de taxa pe valoarea adaugata", cod 14.13.01.02. Depunerea situatiilor financiare anuale ramane obligatorie, precum si pentru celelalte declaratii fiscale sau informative.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x