Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

declaratii fiscale

Am emis o factura de livrari intracomunitare in Franta fara tva la o societate platitoare de tva, eu fiind toto platitor de tva. Ce fac intocmesc declaratia 390 iar in declaratia 300 unde inregistrez aceasta factura, pe ce randuri ? In contabilitate o inregistrez la taxare inversa sau scutit cu drept de deducere?

2 raspunsuri


la 14 Ian. 2014
In contabilitate inregistrati cu taxare inversa. Completati formularul 390 si in decontul 300 de TVA raportati la randul 3"Livrari de bunuri sau prestari de servicii pentru care locul livrarii/ locul prestarii este in afara Romaniei (in UE sau in afara UE), precum si livrari intracomunitare de bunuri scutite conform art. 143 alin. (2) lit b) si c) din Codul fiscal, din care:"
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Ian. 2014
Clientul din Franta v-a comunicat codul de inregistrare TVA si l-ati verificat? Daca da, cred ca se incadreaza la scutit cu drept de deducere cf art 143 (2) a): "(2) Sunt, de asemenea, scutite de taxă următoarele: a) livrările intracomunitare de bunuri către o persoană care îi comunică furnizorului un cod valabil de înregistrare în scopuri de TVA, atribuit de autorităţile fiscale din alt stat membru, cu excepţia: 1. livrărilor intracomunitare efectuate de o întreprindere mică, altele decât livrările intracomunitare de mijloace de transport noi; 2. livrărilor intracomunitare care au fost supuse regimului special pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi, conform prevederilor art. 152^2;"
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x