Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratii firma neplatitoare de TVA

Buna seara,
Recent mi-am deschis firma, care a fost declarata neplatitoare de TVA, cu impozit pe profit, plata trimestriala.
Am completat declaratia 091, apoi 095, dar la Finante mi s-a spus ca trebuie sa completez 010. Mi s-a spus ca firmele trebuie sa depuna 010 nu 091.
Trebuie sa depun 010, apoi 091, apoi 095? Ma puteti ajuta va rog?.

Multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

4 raspunsuri


la 25 Mar. 2013
Buna seara, La infiintare, firmele trebuie sa depuna la Administratia Financiara, dupa obtinerea certificatului de inregistrare fiscala de la Registrul Comertului, declaratia 010 pentru luarea in evidenta fiscala. Daca societatea doreste sa efectueze achizitii sau livrari din/in UE, depune declaratia 095 pentru inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari. Daca firma este neplatitoare de TVA si intentioneaza sa efectueze achizitii intracomunitare anuale de o valoare mai mare de 10.000 euro (sau la atingerea acestui plafon), va trebui sa depuna declaratia 091 pentru inregistrarea in scopuri de TVA numai pentru achizitii intracomunitare. Dupa aceasta inregistrare, codul obtinut va fi comunicat partenerilor comunitari, iar facturarea bunurilor de catre partenerii comunitari se va face fara TVA. In cazul in care intentionati sa faceti achizitii de pana la 10.000 euro, facturarea se va face cu TVA (aplicandu-se cota din tara respectiva).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Mar. 2013
Buna seara, Am si eu o nelamurire legata de aceasta problema. Am depus declaratia 010 si am optat pentru scutire. Pentru ca o sa am achizitii intracomunitare o sa depun 091 si 095. Intrebarea este: trebuie sa platesc in Romania 24% TVA la achizitii intracomunitare? Partenerul meu din Anglia are cod valid de TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Mar. 2013
Buna seara, Da, trebuie sa platiti TVA 24%, daca asta e cota valabila in Romania pentru produsele pe care le achizitionati. Declararea TVA se face prin Decontul special de TVA 301.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Mar. 2013
Daca efectuati achizitii intracomunitare ar fi mai avantajos pentru dvs. sa va inregistrati in scopuri de TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x