Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratii achizitie intracomunitara

Firma impozabila neplatitoare de TVA, dar inregistrata in scopuri TVA pentru achizitii intracomunitare face o achizitie in Bulgaria, unde primeste o factura pe care o plateste direct la comerciant. In acest caz ce declaratii va depune?
Multumesc.

Adaugata in   Declaratii si Formulare

3 raspunsuri


la 22 Feb. 2013
Buna ziua, Pentru ca sunteti inregistrat in ROI in scopuri de TVA, primiti factura de la furnizor fara TVA, depuneti declaratiile 390 si 301 cu plata TVA, doar daca operatiunea depaseste plafonul de 10.000 EUR sau cumulat pe anul in curs cu alte operatiuni depaseste acelasi plafon. Daca nu se depaseste plafonul de 10.000 EUR, se primeste factura de la furnizorul din Belgia cu TVA, in cazul in care este platitor de TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Feb. 2013
Cum se va completa declaratia 301? Nu depaseste plafonul de 10000 euro ( e la inceput firma si are rulaj mic ). Factura a primit-o dupa ce a achizitionat marfa din magazin ca orice cumparator - este cu TVA. In rubrica baza TVA si TVA ce sume va trece. De exemplu, (am tranformat in ron) factura cu TVA este 124 ron. Multumesc frumos.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Feb. 2013
Buna ziua, Conform Instructiunilor de completare a formularului (301) „Decont special de taxa pe valoarea adaugata”: Prima casuta este rezervata atributului „RO” si se completeaza numai de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 1 din Codul fiscal. Caseta „Denumire/Nume, Prenume” se completeaza cu denumirea persoanei juridice, a asociatiei sau a entitatii fara personalitate juridica ori cu numele si prenumele persoanei fizice, dupa caz. Caseta „Domiciliul fiscal” se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal (sediul social, sediul sau domiciliul fiscal, dupa caz) al contribuabilului. Caseta „Persoane care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA” se bifeaza de catre persoanele care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 sau 153 1 din Codul fiscal. Caseta „Persoane care sunt inregistrate conform art. 153 1 din Codul fiscal numai pentru achizitii intracomunitare” se bifeaza de catre persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 1 din Codul fiscal. 2. Sectiunea „Date privind obligatia de plata”, in coloana 1 din cele 4 sectiuni „Document/Numar/Data” se inscriu numarul si data facturii primite de catre beneficiarul operatiunilor respective sau, dupa caz, numarul si data autofacturii emise de catre beneficiari, potrivit prevederilor art. 155 1 alin. (1) din Codul fiscal. In coloana 2 din cele 4 sectiuni „Valoare in valuta” se inscrie valoarea in valuta consemnata in documentul inscris in coloana 1. In coloana 3 din cele 4 sectiuni „Tip valuta” se mentioneaza tipul valutei (de exemplu: USD, euro etc.) in care este exprimata valoarea din documentul inscris in coloana 1. In coloana 4 din cele 4 sectiuni „Curs de schimb” se completeaza ultimul curs de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei sau cursul de schimb utilizat de banca prin care se efectueaza decontarile, din data la care intervine exigibilitatea taxei pentru operatiunile declarate. In coloana 5 din cele 4 sectiuni „Baza de impozitare” se calculeaza coloana 2 x coloana 4. In coloana 6 din cele 4 sectiuni „TVA datorat” se calculeaza coloana 5 x cota de TVA. 3. Campul „Nr. de evidenta a platii” nu se completeaza, in conditiile prevazute de Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 2.235/2006 privind suspendarea si modificarea unor ordine ale Ministrului Finantelor Publice in domeniul administrarii fiscale si de Ordinul Ministrului Economiei si Finantelor nr. 2.489/2007 pentru prorogarea termenului prevazut de Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 2.235/2006 privind suspendarea si modificarea unor ordine ale Ministrului Finantelor Publice in domeniul activitatii fiscale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x