Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratii

Ce declaratii trebuie depuse in decursul unui an pentru asociatiile de proprietari si de cine trebuie depuse: de administrator sau de presedinte?

1 raspuns


la 25 Iul. 2012
In cazul asociatiilor de proprietari, constituite potrivit Legii nr. 230/ 2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, codul de identificare fiscala va fi codul de inregistrare fiscala atribuit de organul fiscal competent din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. In vederea atribuirii codului de inregistrare fiscala si eliberarii certificatului de inregistrare fiscala, asociatiile de proprietari au obligatia sa depuna la organul fiscal competent formularul 010 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica". Totodata, exista obligatia depunerii trimestriale a formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" pentru impozitul pe profit. Daca asociatia are angajati cu contract de munca sau incheie contracte/ conventii potrivit Codului civil, se va depune, dupa caz, formularul 112 "Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" sau formularul 205 "Declaratia informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit". Anual se depune Declaratia privind impozitul pe profit- formular 101. Declaratiile fiscale se depun de imputernicitul legal al asociatiei de proprietari, de regula Presedintele.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x