Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratie rectificativa 101/2012

In luna aprilie a.c., dupa depunerea situatiilor financiare pe anul 2012, a fost constatata o eroare aferenta anului 2012, rezultata din inregistrarea eronata a unei stornari de venituri. In aceasta situatie s-a inregistrat suma respectiva in contul 1174 in luna aprilie 2013 si s-a depus rectificativa la D 101/2012. Prin corectarea veniturilor in minus pe anul 2012 in D 101 a rezultat o alta baza de calcul si implicit cheltuielile de protocol nedeductibile s-au modificat pe anul 2012. Avand in vedere ca la finele anului 2012 s-au stabilit cheltuieli de protocol nedeductibile si TVA aferenta, pentru care urma sa se intocmeasca autofactura dupa depunerea situatiilor financiare, cum considerati ca trebuie sa se evidentieze valorile rezultate in D 101 pentru cheltuielile de procol si TVA aferenta recalculate?
Multumiri anticipate !

Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 03 Iul. 2013
In urma modificarilor, trebuie sa procedati la recalcularea impozitului pe profit. Cheltuielile de protocol nedeductibile vor fi evidentiate in declaratia rectificativa 101. In cazul in care s-a depasit limita de deductibilitate a TVA in cazul protocolului, si in timpul anului 2012 s-a dedus TVA aferent acestui protocol, este necesar sa se efectueze si regularizarea TVA. In declaratia 101 rectificativa, aferenta anului 2012, cheltuiala cu TVA regularizata ( cont 635) este cheltuiala nedeductibila.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x