Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratie 394 - agentie turism

O agentie de turism aplica regimul special de t.v.a. prevazut la art. 152^1 din Codul Fiscal. Conform alin. 9 al articolului amintit, agentia nu are dreptul sa inscrie taxa in mod distinct in facturi. In cazul in care agentia factureaza pachete turistice catre o alta agentie de turism inregistrata in scopuri de t.v.a. aplicand prevederile art. 152^1 alin.9, aceasta factura va fi raportata in declaratia 394? La randul sau, cum va completa declaratia 394 agentia de turism careia i s-a facturat pachetul turistic ce sume vor fi completate la rubricile pentru baza si t.v.a.? Presupunand ca valoarea totala a facturii este de 1.124 lei, din care 100 lei comision si 24 lei t.v.a. aferenta comisionului, cum vor fi completate aceste sume in declaratia 300 atat de furnizor, cat si de client?
Adaugata in   Declaratii si Formulare

2 raspunsuri


la 17 Apr. 2012
Vezi Instructiuni de depunere si completare a formularului 394 „Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national”, "Declaratia se completeaza si se depune de catre: a) persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, si care sunt obligate la plata taxei, conform art. 150 alin. 1 si alin. 7 din Codul fiscal, pentru operatiuni impozabile in Romania, conform art. 126 alin. 1, si taxabile cu cota prevazuta de lege. Declaratia se depune pentru orice operatiune taxabila pentru care, conform titlului VI al Codului fiscal, este emisa o factura, inclusiv pentru avansuri, si pentru care exigibilitatea intervine in perioada de raportare. Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost emise in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrisa mentiunea „taxare inversa” si pentru care exigibilitatea intervine in perioada de raportare. Declaratia nu se depune pentru facturile emise prin autofacturare; b) persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art. 153 din Codul fiscal, care realizeaza in Romania, de la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, achizitii de bunuri sau servicii taxabile cu cota prevazuta de lege. Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost primite in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrisa mentiunea „taxare inversa” si pentru care exigibilitatea intervine in perioada de raportare. Declaratia nu se depune pentru facturile emise prin autofacturare."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Apr. 2012
Din instructiunile mentionate nu am inteles DACA si CUM se inregistreaza facturile emise de agentia de turism catre o alta agentie de turism, ambele platitoare de t.v.a.. Agentiile de turism nu mentioneaza in factura valoarea t.v.a.-ului si nici comisionul care reprezinta baza de calcul pentru t.v.a., ci doar suma totala. Aceasta este nelamurirea mea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x