Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratie 394

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca vanzarile pe care le fac cu taxare inversa, care in decontul de TVA sunt zero, in declaratie 394 cum le inregistrez ca sa apara tot TVA 0.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 14 Sep. 2013
Declarația trebuie să conțină toate facturile care au fost emise în perioada de raportare, inclusiv cele care au înscrisă mențiunea ?taxare inversă? sau ?TVA la încasare?. Coloana "Baza impozabilă"  ‐  se înscrie baza de impozitare, exclusiv TVA, aferentă  livrărilor/achizițiilor pentru care se aplica taxarea inversă, din care se detaliază baza de impozitare pentru cereale şi plante tehnice, pentru fiecare cod şi denumire NC produs, inclusiv baza de impozitare aferentă facturilor de stornare, în lei. În cazul în care baza de impozitare este negativă, valoarea totală a acesteia se înscrie cu semnul(‐). Coloana "Taxa pe valoarea adăugată"  ‐ se înscrie suma TVA aferentă  livrărilor/achizițiilor pentru care se aplica taxarea inversă, din care se detaliază baza de impozitare pentru cereale  şi plante tehnice, pentru fiecare cod şi denumire NC produs, inclusiv TVA aferentă facturilor de stornare, în lei. Dacă taxa colectată este negativă, valoarea totală a acesteia se înscrie cu semnul(‐).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x