Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratia 394 si 300

Buna ziua,
Intr-o zi din martie casa fiscala de marcat nu a functionat, iar unui client persoana fizica i-am taiat factura.
Va rog sa-mi spuneti cum procedez, ca declaratia 394 nu mai corespunde cu decont 300 TVA, deoarece el nu o sa apara in 394 neavand cod fiscal cu RO.
Multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 09 Apr. 2013
Buna ziua, Potrivit prevederilor art. 1 din O.M.F.P. nr. 3.596/2011, privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania sunt obligate sa declare toate livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile de bunuri si servicii realizate, pe teritoriul Romaniei, catre/de la alte persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania. In instructiunile privind completarea Declaratiei 394 prezentate in Anexa 2 a Ordinului mentionat in Sectiunea a 2-a se precizeaza ca aceasta sectiune se completeaza cu valoarea cumulata inscrisa in facturile emise/primite, pentru fiecare cod de inregistrare in scopuri de TVA, ale partenerilor de tranzactii. Pentru livrarile si prestarile de servicii efectuate pe teritoriul national in coloana "Denumire/Nume si prenume beneficiar" - se inscriu denumirea/numele si prenumele persoanei inregistrate in scopuri de TVA catre care a(u) fost emisa(e) factura/facturile sau denumirea/numele si prenumele reprezentantului fiscal, in cazul in care beneficiarul livrarii de bunuri/prestarii de servicii nu este stabilit in Romania si si-a desemnat un reprezentant fiscal, daca acesta din urma este persoana obligata la plata taxei. Daca factura este emisa catre o persoana fizica neinregistrata in scopuri de TVA, factura emisa nu se raporteaza prin declaratia 394.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x