Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratia 394 cod 47761

Buna ziua,
Se declara in 394 vanzarile pe baza de bon fiscal catre persoane fizice aferente codului nomenclator 47761 Comert cu amanuntul al florilor, plantelor si semintelor ? Dar pe baza de factura si bon fiscal persoanelor juridice neplatitoare de TVA?

4 raspunsuri


la 25 Iul. 2019
Aveti pozitia pentru venituri/vanzari cu bon fiscal si pozitie pentru facturi emise catre persoane juridice. Daca eliberati factura si bon fiscal catre persoana fizica la cerere, nu veti introduce aceste facturi in formular, decat valoare bonului fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Iul. 2019
In declaratia 394, daca pentru o vanzare ati emis bon fiscal si optional factura, veti raporta factura si nu bonul, deci este invers fata de ce s-a precizat in raspunsul anterior. Conform instructiunilor de completare a declaratiei 394: Bonurile fiscale se inscriu in cartusul G,cu detaliere pe operatiuni efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), precum si pentru operatiuni pentru care nu exista obligatia utilizarii AMEF) Acest cartus contine: 1.numarul total al bonurilor fiscale si valoarea totala a incasarilor efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale, emise in perioada de raportare, inclusiv a incasarilor prin intermediul bonurilor fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate, indiferent daca au/nu au inscris codul de TVA al beneficiarului.NU vor fi incluse in acest cartus bonurile fiscale pentru care au fost emise facturi conform art. 319 din Codul fiscal. Astfel, daca ati emis 10 bonuri si pentru doua dintre acestea si facturi, atunci veti raporta 8 bonuri cu valoarea aferenta, si separat 2 facturi. In schimb, in declaratia A4200 se includ toate bonurile fiscale emise, fie ca este vorba de bonuri fiscale pentru care s-au emis facturi sau de bonuri fiscale pentru care nu s-au emis facturi.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Aug. 2019
Subscriu celor scrise de d-na Otilia Marincu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Sep. 2019
Multumesc!!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x