Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratia 394

Buna ziua

Firma noastra aplica sistemul de TVA. In declaratia 394 pe ianuarie, daca se incaseaza valoarea totala sau partiala a facturii, cum se declara?
Daca valoarea facturii se incaseaza in februarie se mai declara in ianuarie?
Multumesc anticipat
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 20 Feb. 2013
Buna ziua, Conform INSTRUCTIUNILOR de completare a formularului (394) “Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul naţional” cod MEF 14.13.01.02/f: Declaratia se depune pentru orice operatiune taxabila pentru care, conform titlului VI al Codului fiscal, este emisa o factura, inclusiv pentru avansuri si pentru care exigibilitatea intervine in perioada de raportare. Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost emise in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrisa mentiunea “taxare inversa“ si pentru care exigibilitatea intervine in perioada de raportare. Declaratia nu se depune pentru facturile emise prin autofacturare. Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost primite in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrisa mentiunea “taxare inversa“ si pentru care exigibilitatea intervine in perioada de raportare. Declaratia se depune la organul fiscal competent pana in data de 25 inclusiv a lunii urmatoare incheierii perioadei de raportare declarate pentru depunerea decontului (lunar, trimestrial, etc) si numai daca in aceasta perioada au fost realizate operatiuni de natura celor care fac obiectul obligatiei de declarare. In cazul in care, dupa depunerea declaratiei, persoana impozabila constata existenta unor omisiuni in datele declarate sau in cazul in care una sau mai multe facturi sunt emise in cursul unei perioade de raportare, dar sunt primite de beneficiarul tranzactiei dupa data depunerii declaratiei, persoana impozabila trebuie sa depuna o noua declaratie corect completata, care inlocuieste declaratia informativa depusa initial.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x