Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratia 394

Daca in D300 am factura de la asociatia de proprietari fara TVA si o trec in randul achizitiilor scutite de TVA, in D394 trebuie trecuta si acolo? Sau doar cele cu TVA? Si penalitatile? Sau taxa radio si TV? Trebuie trecute in D394 ? Astept raspuns. Multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

3 raspunsuri


la 24 Apr. 2012
Vezi Ordinul nr. 3596/2011 In 394 se declara: -toate opera??iunile impozabile cu cota de 9% sau 19%, realizate pe teritoriul na??ional, cu alte persoane impozabile ??nregistrate ??n scopuri de TVA ??n Rom??nia, pentru care au fost emise facturi, inclusiv facturile emise pentru avansuri; - inclusiv opera??iuni cu TVA nedeductibil ex. cheltuieli de protocol; - ??n cazul v??nzÄ?rilor cu amÄ?nuntul ??n care ??nregistrarea ??n contabilitate se face pe baza raportului zilnic, dacÄ? au fost emise ??i facturi pentru o parte din tranzac??ii, aceste facturi vor trebui cuprinse ??n declara??ie. NU se declara in 394 - livrÄ?rile/achizi??iile pentru care s-a emis bon fiscal dar nu s-a emis factura - opera??iunile cu persoane ne??nregistrate ??n scopuri de TVA ??n Rom??nia - facturile emise prin autofacturare - opera??iunile pentru care se aplicÄ? taxarea inversÄ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Apr. 2012
eu stiam ca se trec si facturile cu taxare inversa...mai nou
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Apr. 2012
Prin declaratia 394 se raporteaza doar operatiunile la care se aplica t.v.a. 5%, 9% sau 24% inclusiv facturile pentru avansuri si cele cu taxare inversa. In aceasta declaratie de inregistreaza doar FACTURILE emise de catre / primite de la persoane inregistrate in scop de t.v.a.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x