Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratia 390 coduri de TVA diferite-fuziune

In 24 iunie am primit o factura pentru o achizitie intracomunitara de la furnizorul X cu cod de TVA:Y.In aceeasi data primesc o instiintare ca respectiva firma va fuziona si din data de 1 iulie noua denumire a firmei va fi:Z si noul cod de TVA:Q.
Cum inregistrez acea factura in declaratia 390 aferenta lunii iunie?La validarea nr.de TVA-VIES(codul vechi Y)imi apare acest mesaj:
Nu, număr invalid de înregistrare pentru TVA (pentru mai multe informaţii vă rugăm consultaţi secţiunea FAQ, întrebările 7, 11, 12, 13 şi 20)
Si cel nou apare valid.

1 raspuns


la 15 Iul. 2015
Inregistrarea in formularul 390 va trebui facuta cu codul valid de tva. Probabil ca fuziunea a fost facuta anterior facturarii, firma fiind cu aceeasi denumirea veche o perioada, iar denumirea firmei s-a schimbat de la o data ulterioara. Nu este o problema trecerea noului cod care apare ca valid, prin faptul ca prin fuziune au fost preluate drepturile si obligatiile vechii societati de catre entitatea noua.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x