Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

declaratia 101 pentru 2016 trebuie depusa si de asociatiile proprietari

Conform ultimelor modificari, pentru anul 2016 si asociatiile de proprietary trebuie sa depuna declaratia 101, dar aceste asociatii sunt non profit si doar in situatia in care veniturile economice obtinute nu sunt folosite pentru confortul asociatiei, atunci reprezinta profit si se impoziteaza.
In cazul asociatiilor care nu au obtinut si nu vor obtine venituri economice, inregistrarea ca platitor de impozit pe profit trebuie facuta prin decl.010, altfel declaratia 101 nu se poate inregistra. Care este procedura corecta de inregistrare si care este termenul de depunere?

3 raspunsuri


la 01 Feb. 2017
Asociatiile de proprietari nu trebuie sa se inregistreze ca platitori de impozit profit decat daca desfasoara activitati economice. Inregistrarea se face cu formularul 010 care trebuie depus pana in data de 10 a lunii urmatoare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Feb. 2017
Domnule Adrian Condurache, in instructiunile de depunere la D101 scrie altceva, iata: Prin OANAF 3386 din 25.11.2016 - OANAF 3386/2016 - a fost aprobat Formularul 101 ce se va utiliza, incepand cu 01 ianuarie 2017, pentru declararea obligatiilor anuale aferente anului fiscal 2016. Formularul se va depune de catre persoanele care aplica regulile speciale de impozitare reglementate la art. 15 din Codul fiscal, inclusiv in situatia in care inregistreaza numai venituri neimpozabile, respectiv cheltuieli nedeductibile, potrivit titlului II "Impozitul pe profit" din Codul fiscal. Este vorba de urmatoarele persoane: - cultele religioase, - unitatile de invatamant preuniversitar si institutiile de invatamant superior, particulare, acreditate, precum si cele autorizate, - asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari, - Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, - organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale, organizatiile patronale Aceasta obligatie este expres prevazuta de instructiunile de completare a formularului avand in vedere interpretarile diferite din anii precedenti.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Feb. 2017
Ba da, inregistrarea trebuie facuta de la data cand primesc CIF de la AFP-Asociatiile de proprietary au acelasi regim ca si celelalte asociatii, fundatii-ong-uri, non profit, dar care pot avea oricand activitate economica si venituri aferente. Declaratia 101 trebuie depusa si de aceste asociatii, pe zero, daca nu au activitate economica-aceste este raspunsul dat de dela Asistenta ANAF.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x