Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

DECLARATIA 100 transmisa corect

Buna seara,
Daca o societate are de recuperat impozit pe profit din anul 2013 ( suma declarata in declaratia101 ) si in cursul anului 2014 nu a avut profit impozabil in primul semestru, iar in cel al treilea are de platit mai putin decat avea de recuperat din anul precedent , in declaratia 100 din septembrie 2014 cum face declaratia cu zero?
1. daca declar suma reala, calculata ( pentru ca in declaratie nu imi permite sa scriu suma de recuperat) rezulta ca acea suma o am de platit.
2 Daca declar zero( in contabilitate , respectiv balanta se intelege ca a fost calculat impozitul) dar la ANAF aceasta suma conform declaratiei.........

Multumesc foarte mult
Adaugata in   Declaratii si Formulare

3 raspunsuri


la 23 Oct. 2014
Prin situatiile si declaratiile depuse societatea in perioada precedenta a rezultat ca nu a avut profit si urmeaza sa deduca pierderea in perioadele urmatoare. In cazul in care declarati rezultatul realizat in ultimul trimestru, respectiv profit, va trebui sa si platiti aceasta suma. In concluzie trebuie in baza inregistrarii unei note contabile prin care sa tineti evidenta sumei de recuperat si cea de plata, sa declarati valoarea pozitiva ca diferenta intre profit si pierdere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Oct. 2014
Sa inteleg ca in 2013 ai avut profit in primele 2-3 trimestre pe care le-a platit si apoi la sfirsitul anului ai avut pierdere. Suma platita in plus trebuie sa o ai contabilizata si la tine in balanta in cont 4411 in rosu. scoate o fisa de la finante sa verifici cu ei daca apare si la ei aceeasi suma, dupa asta depui declaratia 100 cu suma pe care o ai de plata care va fi compensata in fisa si in contabilitate cu suma pe care o ai de recuperat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Oct. 2014
Domnul consultant ar trebui sa se mai documenteze si sa nu mai dea raspunsuri care nu au treaba cu subiectul. nu e prima oara cind citesc ca da raspunsuri vagi sau incomplete.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x