Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declararea diferentelor constatate de organele control.

In urma controlului fiscal organele de control au constatat diferente la tva si impozit pe profit si au fost calculate si majorari. Diferenta de tva este declarata la organul fiscal in declaratia 300, dar majorarile de intarziere, penalitatile si impozitul pe profit cum vor fi declarate?

1 raspuns


la 13 Mai. 2015
Conform prevederilor Codul de procedura fiscala declaratiile fiscale pot fi corectate de catre contribuabili prin depunerea unei declaratii rectificative la organul fiscal competent. Dar, diferentele suplimentare de plata stabilite de catre organele de inspectie fiscala reprezinta modalitatea de corectare a deficientelor constate generate de nerespectarea legislatiei fiscale in vigoare in perioada supusa verificarii prin emiterea deciziilor de impunere si se depun declaratii rectificative in timpul unui control fiscal , numai daca sunt impuse prin emiterea unei Dispozitii de masuri de catre organele de control. Faptul ca diferentele suplimentare de plata stabilite ca urmare a efectuarii unei inspectii fiscale, inscrise in decizia de impunere ca act administrativ fiscal reprezinta cheltuieli nedeductibile fiscal, prin inregistrarea masurilor procesului verbal se considera efectuate corectiile in sistem. Deci, nu aveti obligatia depunerii declaratiilor rectificative pentru impozitul pe profit .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x