Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declarare in decontul de TVA a achizitiilor de cereale de la persoane fizice

As dori sa-mi precizati daca trebuie sa declar in formularul 300 - decontul de TVA - achizitiile de cereale, efectuate de catre o persoana juridica, pe baza de borderou, de la persoane fizice.
Daca trebuie sa declar aceste achizitii, in decontul de TVA la rd. 26 - achizitii scutite si neimpozabile - va rog sa-mi spuneti de ce?
Iar daca nu trebuie declarate in decont, as dori sa-mi spuneti si temeiul legal.
Multumesc anticipat!
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 06 Feb. 2013
Buna seara, Conform instructiunilor de completare a declaratiei 300 la randul 26 se completeaza urmatoarele: "Randul 26 – se inscrie taxa pe valoarea adaugata efectiv dedusa pentru achizitiile prevazute la rd. 17-23: - conform art. 145 si 145.1 din Codul fiscal, in cazul persoanelor care efectueaza numai operatiuni cu drept de deducere. Nu se preia in acest rand taxa pentru care nu se permite exercitarea dreptului de deducere conform art. 145.1 din Codul fiscal; - conform art. 145.1 si 147 din Codul fiscal, in cazul persoanelor impozabile cu regim mixt, respectiv taxa preluata din coloanele jurnalului pentru cumparari*), in functie de destinatia achizitiilor, astfel: - taxa aferenta achizitiilor destinate realizarii de operatiuni cu drept de deducere, cu exceptia achizitiilor pentru care nu se permite exercitarea dreptului de deducere conform art. 145.1 din Codul fiscal; - taxa dedusa conform pro rata pentru achizitiile destinate realizarii atat de operatiuni cu drept de deducere, cat si de operatiuni fara drept de deducere, cu exceptia achizitiilor pentru care nu se permite exercitarea dreptului de deducere conform art. 145.1 din Codul fiscal; - taxa aferenta achizitiilor destinate realizarii operatiunilor care nu dau drept de deducere nu se preia in acest rand. Totalul rd. 26 poate fi mai mic sau egal cu totalul de la rd. 17-23, cu exceptia celor de la rd. 17.1, 19.1 si 19.1.1."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x