Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declarare achizitie intracomunitara cu factura emisa cu TVA

O societate platitoare de TVA din Romania efectueaza achizitii intracomunitare, in 2009, de la diverse societati platitoare de TVA dintr-un alt stat membru UE. Produsele sunt transportate de catre cumparator din statul UE in Romania. Pentru aceste achizitii unele facturi sunt emise cu TVA iar altele fara TVA de acelasi furnizor. Intrebarea este daca facturile emise cu TVA trebuie declarate in declaratia 390. Daca nu care ar fi baza legala?
Aceeasi intrebare daca unele facturi sunt emise de o societate din UE fara cod valid de TVA.

1 raspuns


la 25 Iul. 2014
Contribuabilii, persoane impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 si 153 indice 1 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care au efectuat livrari intracomunitare scutite de taxa, achizitii intracomunitare de bunuri, livrari de bunuri in cadrul unei operatiuni triunghiulare precum si prestari/achizitii intracomunitare de servicii au obligatia completarii si depunerii la organele fiscale competente a formularului 390 VIES. In concluzie, daca facturile respective se incadreaza in tranzactiile intracomunitare enumerate trebuie sa declarati in formularul 390. In caz ca facturile sunt aferente unor servicii interne, acestea sunt cu TVA, deci fac obiectul formularului 300. Pentru achizitiile intracomunitare, chiar daca achizitia are loc de la o societate inregistrata in scopuri de TVA dar care prezinta date TVA nevalide, obligatia de declarare ramane valabila.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x