Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

D301 si 390 / anularea codului fiscal in scopuri de TVA si scoaterea din ROI

Buna seara,

Va rog lamuriti-ma, daca trebuie sa depun D301 si D390?
Am o firma SRL-D, neplatitoare de TVA, avem achizitii de bunuri din Germania, am cerut de la Finante cod fiscal cu RO pentru a putea face achizitii din UE si ne-am inregistrat in ROI (asa ni s-a spus ca trebuie sa facem pentru a face achizitii intracomunitare).
Factura emisa de la furnizorul din Germania este cu TVA, dar cu codul fiscal RO in scopuri de TVA. Este corecta factura asa? trebuie sa depun 301 si sa platesc TVA in Romania chiar daca l-am platit in Germania sau nu trebuie sa depun declaratia deloc? mai am nevoie de codul fiscal cu RO? cu ce cod sa cer facturile de acum incolo? mentionez nu voi avea achizitii de peste 10000 de euro. Din cate am citit nu trebuia sa ma inregistrez in ROI nefiind platitoare de TVA si nedepasind 10.000 de euro. Intrebarea mea este ca pot sa renunt eu la codul fiscal in scopuri de TVA pentru achizitiile intracomunitare si la inregistrarea in ROI? sau trebuie sa astept pana ma scot ei din oficiu? Daca am cod fiscal cu RO si nu il folosesc la achizitiile intracomunitare, ci platesc facturile cu TVA la furnizor in Germania ce se intampla? Va rog raspundeti-mi cat mai urgent!!!! Va multumesc anticipat!!!!!!
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 10 Feb. 2016
Pentru derularea de achizitii intracomunitare trebuie sa va inregistrati in roi si sa va inregistrati in scopuri de tva pentru operatiuni intracomunitare. Emiterea facturii de catre furnizor trebuie sa fie cu taxare inversa daca marfurile trec in spatiul comunitar dintr-o tara in alta. Aplicand taxarea inversa veti elimina plata tva la achizitie. Declaratiile fiscale pentru aceste operatiuni sunt 301 si 390.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x