Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

D010 si D101

Buna ziua,

O firma infintata in octombrie 2012, platitoare de impozit pe profit, nu a depasit cifra de 65000 euro la sfarsitul anului .
Am depus pentru ea declaratia 101 si pentru ianuarie 2013, plus D010 pentru trecere la microintreprindere cu 01.02.2013.
Am procedat corect? Fiindca am auzit si varianta ca aceste firme (cele infintate in 2012) raman cu impozit pe profit in continuare si nu trebuia sa depun cele 2 formulare de sus .
Cum procedez acum, daca le-am depus si nu trebuia ?

1 raspuns


la 27 Mar. 2013
Conform art. 112^1 din Codul fiscal, o microintreprindere este o persoana juridica romana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent: a) realizeaza venituri, altele decat cele prevazute la art. 112^2 alin. (6); b) *** Abrogat; c) a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 65.000 euro; d) capitalul social al acesteia este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale. Pentru incadrarea in conditia prevazuta la art. 112^1 lit. a) din Codul fiscal, persoana juridica romana nu trebuie sa inregistreze venituri din activitatile prevazute la art. 112^2 alin. (6) din Codul fiscal. Incadrarea in categoria veniturilor din consultanta si management se efectueaza prin analiza contractelor incheiate si a altor documente care justifica natura veniturilor. Numarul de salariati reprezinta numarul de persoane angajate cu contract individual de munca, potrivit dispozitiilor Codului muncii, indiferent de durata timpului de munca, inscrise lunar in statele de plata si/sau in registrul general de evidenta a salariatilor. La analiza indeplinirii conditiei privind numarul de salariati se numara si contractele de munca suspendate, potrivit legii. Pentru persoanele juridice care au un singur salariat care demisioneaza in cursul unei luni, precum si in situatia in care raportul de munca inceteaza ca urmare a pensionarii sau desfacerii contractului individual de munca in urma savarsirii unor acte care, potrivit legii, sunt sanctionate inclusiv prin acest mod, conditia prevazuta la art. 112^1 lit. b) din Codul fiscal se considera indeplinita daca in cursul lunii urmatoare este angajat un alt salariat. Pentru incadrarea in conditia privind nivelul veniturilor realizate in anul precedent, se vor lua in calcul aceleasi venituri care constituie baza impozabila prevazuta la art. 112^7 din Codul fiscal, iar cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in euro este cel de la inchiderea aceluiasi exercitiu financiar. Avand in vedere cele sus rubricate, declaratiile depuse de dvs. sunt corecte. Firmele infiintate in 2013 (in cazul in care in vectorul fiscal figurau ca platitoare de impozit pe profit) raman in continuare platitoare de impozit pe profit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x