Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum pot plati taxele ca rezident roman, dar contract cu o firma dun UE?

Va rog frumos, daca puteti, sa imi oferiti suport privind urmatoarea situatie.

Sunt cetatean roman, cu domiciliul in Romania si am un contract de munca cu o firma din Ungaria. Conform contractului sunt detasata la o persoana juridica romana, cu sediul in Romania.
Salariul meu este platit de catre angajatorul din Ungaria, astfel eu realizez prin acest contract de munca venituri salariale din strainatate. In contract este specificat ca angajatul sa isi plateasca singur darile catre stat, iar apoi prin dovada ca le-a platit angajatorul ii va rambursa angajatului suma achitata statului roman.
Momentan firma nu are un reprezentant in Romania, dar pe viitor compania din Ungaria la care am contractul va fi actionara la compania romana la care sunt detasata.
Rugamintea mea este sa imi spuneti cum trebuie sa procedez pe partea de contributii sociale si impozit pe veniturile salariale din punctul de vedere al ambelor parti implicate, adica si angajat si angajator.

Va multumesc.

Cu stima,
Ramona Cercel



2 raspunsuri


la 09 Oct. 2012
Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru se supune legislatiei din statul membru respectiv, cu exceptia prevederilor art. 12-16 din Regulamentul (CE) nr. 883/2004. Articolele 12 si 13 cuprind exceptii de la aceasta regula generala, persoana fizica putand fi supusa legislatiei statului de trimitere daca este vorba de o detasare sau in situatia desfasurarii in mod obisnuit a activitatii in doua sau mai multe state, sub conditia respectarii dipozitiilor cuprinse de aceste articole. Pentru justificare este necesara prezentarea unui document care sa ateste legislatia aplicabila acestei persoane .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Oct. 2012
Va multumesc pentru raspuns. Cum pot plati taxele sariale (suportate de angajator si suportate de angajat) in aceasta situatie? In contract este specificat ca angajatul sa isi plateasca singur darile catre stat (pe ale lui si pe ale angajatorului conform taxelor din tara de rezidenta), iar apoi prin dovada ca le-a platit angajatorul ii va rambursa angajatului suma achitata statului roman. Toate cele bune, Ramona Cercel
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x