Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cota impozitare microintreprindere 2016

Buna seara,

Microintreprindere care in primele 2 luni ale anului 2016 a avut un singur salariat iar din 01.03.16 are 2 salariati...ce cota de impozitare se aplica????
1% sau 2%???

multumesc

2 raspunsuri


la 20 Apr. 2016
Pentru aplicarea cotei reduse de impozitare ca microintreprindere trebuie sa depuneti cererea de mentiuni cu numarul de salariati inregistrati la inceputul perioadei fiscale, avand obligativitatea pastrarii numarului de angajati pe perioada legala, altfel va fi recalculat impozitul si aplicate penalitati de intarziere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Apr. 2016
Se stabileste in functie de nr de salarati existenti la sfarsitul fiecarui trimestru, se aplica procentul pentru acel trimestru. Atentie la definitia salariatului - se cumuleaza normele partiale. Intrebarea Dvs nu spune daca angajatii sunt cu norma intreaga sau partiala, deci nu stim la ce procent se incadreaza. Dl Condurache - raspunsul Dvs se refera DOAR la microintreprinderile nou-infiintate? Cred ca este singura situatie in care ar putea fi valabil raspunsul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x