Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contributii sociale activitati independente

As avea si eu o intrebare legata de obligatiile de plata a taxelor si impozitelor in cazul unei activitati independente.

In cazul in care am un contract, o conventie incheiata cu o persoana din afara tarii pentru a munci independent de acasa, in domeniul IT care ar fi contributiile obligatorii si taxele care trebuie platite la stat? Stiam ceva de sanatate (5.5%) , pensie(31.3%) si impozit pe venit(16%) ca sunt obligatorii, insa nu stiu de restul (CCI, somaj etc.)

Nu as vrea sa devin PFA, ci doar sa imi declar un venit si sa stiu ce trebuie sa platesc obligatoriu la stat, ce procent dintr-un salariu brut oarecare?

Nu stiu exact la ce se refera veniturile cu regim de retinere a impozitului la sursa sau daca profesie libera inseamna ceea ce as vrea sa fac?

Multumesc. O zi buna!
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 24 Nov. 2013
Buna ziua, Puteti consulta CAP. 2 Contribuţii sociale obligatorii privind persoanele care realizează venituri impozabile din activităţi independente, activităţi agricole, silvicultură, piscicultură, precum şi din asocieri fără personalitate juridical din Codul fiscal 2013.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x