Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contributii angajat

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce impozite se retin de catre firma la un angajat care are masina propie cu contract de inchiriere si este angajat cu cim.
Va multumesc,
Dana
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 12 Sep. 2012
Conform art. 42 din codul fiscal, sunt considerate venituri din salarii, toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca Daca salariatul foloseste masina atat in interes personal, cat si de serviciu, este obligatorie completarea unei foi de parcurs, unde vor fi consemnati kilometrii parcursi. In cadrul determinarii distantei parcurse in interes personal nu se va lua in calcul distanta dus/ intors de la serviciu acasa. Angajatului i se majoreaza venitul brutul cu valoarea avantajului, in acest fel retinandu-i-se taxele aferente acestei valori. Se vor retine contributiile la asigurari sociale de sanatate, somaj, CAS si impozit 16%.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x