Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contract cu fractiune de norma

Buna ziua,

Este corecta formularea dintr-un contract individual de munca: "Durata muncii: O fractiune de norma de 32ore/saptamana, respectiv o medie de 6.4ore/zi. Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: in medie 6.4ore/zi. orele lucrate pe zi pot fluctua , pastrandu-se norma de 32ore pe saptamana" ? Si daca da, aceasta impartire nu da erori in D112?

Multumesc

3 raspunsuri


la 11 Dec. 2014
Specificarea duratei muncii in contractul de munca este obligatorie. Pentru contractele de munca ce au un timp de lucru mai mic decat o norma de poate alege durata zilnica de 2,4,6 ore sau daca programul de lucru nu este fix se specifica repartizarea inegala a orelor lucrate. Declararea se face in acelasi mod. Am presupus ca programul de lucru din situatia prezentata nu este de 6.4 ore zilnic, ci aceasta este o medie, programul fiind repartizat inegal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Dec. 2014
Multumesc pentru raspuns. Atunci as putea formula: Durata muncii: O fractiune de norma de 8ore/zi, 32ore/saptamana? Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: in medie 8ore/zi pastrandu-se norma de 32ore pe saptamana" , asta presupunand sa-l pontez 8ore/zi de 4zile/saptamana (de exemplu de luni-joi) si traducandu-se prin completarea D112 pentru luna noiembrie 2014 in felul urmator: Sectiunea A: rd.3 -Tip contract de munca P7-partial 7h, rd. 4-Ore norma zi contract 8ore/zi, rd. 5-Ore lucrate efectiv in luna 128. E corect asa?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Dec. 2014
Este in regula. Pontajul va reprezenta justificarea programului de lucru.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x