Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contabilitate asociatie non profit

O asociatie non profit (o asociatie a parintilor in scopul incurajarii acestora sa desfasoare activitati artistice) in anul 2011 a avut activitate economica. In anul 2012 (din cate am inteles eu pana acum) a desfasurat doar activitati fara scop patrimonial.
1.Ce raportari trebuie facute pentru anul 2012?
Din cate am inteles se depune doar bilant, si se intocmesc balante si anumite jurnale (nu stiu care).
2.Din moment ce in anul 2011 a avut activitate economica, nu ar trebui sa depun si acum declaratia 101 pe zero?
3.Daca a avut actvitate economica si in 2012, ce mai trebuie depus in afara de bilant si 101?
Adaugata in   Declaratii si Formulare

2 raspunsuri


la 31 Ian. 2013
1. Termenul de depunere a situaþiilor financiare anuale ale persoanelor juridice fãrã scop patrimonial încheiate la 31 decembrie 2012 la unitãþile teritoriale ale Ministerului Finanþelor Publice, este de 120 de zile de la încheierea exerciþiului financiar. 2. Conform art.15 din Codul Fiscal: Organizatiile nonprofit, sunt scutite de la plata impozitului pe profit si pentru veniturile din activitati economice realizate pana la nivelul echivalentului in lei a 15.000 euro, intr-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale scutite de la plata impozitului pe profit, prevazuta la alin. 2. Chiar daca nu a realizat activitati economice, in opinia mea declaratia 101 trebuie depusa pe zero. 3. In cazul in care ONG-ul a desfasurat activitate economica ve depune bilant, declaratia 101, declaratia 392. Monografia contabila o realizati in functie de activitatile desfasurate de ONG. Consultati Ordinul nr. 1969/2007 privind aprobarea reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial unde gasiti planul de conturi.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Feb. 2013
Mai inteleg din ce mi-ati spus ca depun 101 doar daca in unul din anii anteriori am avut activitate economica. Deci daca de la infiintare pana la 31.12.2012 nu am avut activitate economica atunci nu depun 101. Corect?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x