Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Concediu fara plata

Buna ziua

Un angajat a depus o cerere, si-a solicitat un concediu fara plata (30 zile), pentru rezolvarea unor situatii personale.
Cu ce articol se desface contractul de munca?
Dupa 30 de zile se incheie un contract nou?

Multumesc
Adaugata in   Declaratii si Formulare

1 raspuns


la 14 Nov. 2013
Nu se desface contractul de munca! Conform art. 54 din Codul muncii, contractul individual de muncã poate fi suspendat, prin acordul pãrþilor, în cazul concediilor fãrã platã pentru studii sau pentru interese personale. Asadar, in cazul in care s-a aprobat cererea prin care salariatul a solicitat un concediu fara plata (30 zile), pentru rezolvarea unor situatii personale, contractul de munca se suspenda pe aceasta perioada. Dvs. emiteti decizie de suspendare a contractului de munca pe o perioada de 30 de zile. Aveti termen de 20 de zile sa o declarati in Revisal. Dupa terminarea perioadei (concediului fara salariu) se va intocmi decizie de reluare a activitatii (incetare suspendare). Aveti acelasi termen de 20 de zile de declarare in Revisal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x