Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

concediu de crestere a copilului


Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit" se poate? tinand cont ca platesc apx. 50 lei pe an.
Trebuie suspendata activitatea? tinand cont ca nu obtine 3000 ron venit pe an!
Adaugata in   Declaratii si Formulare

3 raspunsuri


la 06 Apr. 2015
Pentru a putea beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului parintii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: - sa aiba domiciliul sau resedinta in Romania - sa locuiasca impreuna cu copilul si sa se ocupe de cresterea si ingrijirea acestuia - sa fi realizat venituri supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii, aceste venituri pot proveni din salarii, activitatţi independente, activitati agricole, dar si ajutor de somaj sau indemnizatie de crestere a copilului Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului reprezinta 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni In concluzie si tatal care obtine venituri in ultimele 12 luni din agricultura poate beneficia de indemnizatie de ingrijirea copilului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Apr. 2015
Inseamna ca nu conteaza venitul pe ultimele 12 luni? Si trebuie suspendata activitatea? vreau un raspuns concret!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Apr. 2015
Conteaza continuitatea obtinerii acestui venit pentru ultimele 12 luni. In cazul aprobarii cererii trebuie sa suspendati activitatea economica daca nu aveti angajati.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x