Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

completare declaratia 392

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o firma, inregistrata in scopuri de TVA care inchiriaza 2 hale primeste facturile de energie electrica si termica si factureaza mai departe clientilor consumul de energie electrica si energie termica cf contoarelor .Aceste consumuri sunt inregistrate in 461.Trebuie sa le completez si in declaratia 392? Dar in 094?

Multumesc.
Adaugata in   Declaratii si Formulare

2 raspunsuri


la 20 Feb. 2014
Se vor completa atat declaratia 392a, cat si 094. Aveti in vedere ca Declaraþia 094 se completeazã de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care au utilizat trimestrul ca perioadã fiscalã în anul precedent, care nu au efectuat achiziþii intracomunitare de bunuri ºi care nu au depãºit plafonul de 100.000 euro, al cãrui echivalent în lei se calculeazã conform normelor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Feb. 2014
Completez declaratiile,dar vreau sa stiu daca trebuie sa completez si valoarea utilitatilor refacturate clientilor, inregistrate de mine prin 461 ,nu prin cont de venit (fiind micro,daca inreg printr-un cont de venit plateam impozit pt ceva ce nu este un venit pentru mine). Programul de contabilitate pe care il utilizez mi-a luat in calcul si acestea pt declaratie 392 si 094. Eu inteleg prin cifra de afaceri = venituri. Va rog mult sa-mi raspundeti.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x