Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Care sunt raportarile primariilor comunale si termenele lor catre finante ?

Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti si mie ce raportari, buget, rectificare de buget ... etc. are obligativitatea sa depuna o primarie comunala (la compartimentul buget din cadrul ANAF presupun) lunar, trimestrial, etc. si care sunt termenele acestora ? Care este ordinul (care mai este in vigoare) care reglementeaza aceste lucruri si ce se poate accesa pe internet in sensul acesta ? De unde se pot descarca in vederea intocmirii si depunerii ?
De asemenea, as vrea sa stiu cine poate consemna mentiunea " bun de plata" pe facturile de cheltuieli ale primariei comunale si CFP pentru ca acestea sa intruneasca conditiile legale pentru a fi achitate ? A cui este raspunderea in cazul in care aceste lucruri nu sunt facute ?
Datele pentru a completa nota justificativa la cererea de deschidere de credite bugetare de unde se iau ?
Va multumesc.

1 raspuns


la 27 Iul. 2014
Ca baza legala pentru activitatea institutiilor publice aveti Ordinul nr. 1792/2002 privind Normele metodologice pentru angajarea, lichidarea, ordonantarea si plata cheltuielilor institutiilor publice, precum si organizarea, evidenta si raportarea angajamentelor bugetare si legale. Sumele aprobate, la partea de cheltuieli, prin bugetele prevazute la art. 1 alin. (2) din Legea nr. 500/2002, in cadrul carora se angajeaza, se ordonanteaza si se efectueaza plati, reprezinta limite maxime care nu pot fi depasite. Fondurile aferente acestor actiuni se vor evidentia sub forma creditelor de angajament si a creditelor bugetare, in anexele la bugetele ordonatorilor principali de credite. Plata cheltuielilor este asigurata de seful compartimentului financiar-contabil in limita creditelor bugetare deschise si neutilizate sau a disponibilitatilor aflate in conturi, dupa caz. In cazul institutiilor publice care nu au in structura lor un compartiment financiar sau financiar-contabil, plata cheltuielilor se va efectua de catre persoana desemnata de ordonatorul de credite sa indeplineasca aceasta atributie in cadrul institutiei publice. Instrumentele de plata utilizate de institutiile publice, respectiv cecul de numerar si ordinul de plata pentru trezoreria statului, se semneaza de doua persoane autorizate in acest sens, dintre care prima semnatura este cea a conducatorului compartimentului financiar-contabil, iar a doua, a persoanei cu atributii in efectuarea platii. Raportarile sunt periodice: lunare, trimestriale, semestriale si au ca obiect angajamentul bugetar, lichidarea cheltuielilor si ordonantarea cheltuielilor conform anexelor prezentate in normele metodologice.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x